Hur löser man en rubiks kub 2×2

by Johanna Kling

Hur löser man en Rubiks kub 2×2?

Har du någonsin tittat på en Rubiks kub och undrat ”Hur löser man det här?” Lugn, du är inte ensam. Att lösa en Rubiks kub kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt. Låt oss dyka rakt in i det.

Först och främst, vi behöver bekanta oss med några grundläggande termer, och jag pratar förstås om rörelserna. Vi har enkla rörelser som ”U” (upp) och ”D” (ned), och lite knepigare som ”R” (höger), ”L” (vänster), ”F” (fram) och ”B” (bak). Dessa bokstäver används för att beskriva varje drag du gör för att lösa kuben. Rätt enkelt, eller hur?

Ok, tillbaka till Rubiks kub 2×2. Här kommer en steg-för-steg-guide:

Steg 1 – Lösa den första sidan

Börja med att välja en färg att arbeta med och lösa denna sidan först. Det kan ta lite experimenterande, men var tålmodig.

Steg 2 – Roterande hörn på botten

Nu ska vi rotera hörnen på den andra sidan. Använd FROG-metoden, dvs. F (turn Front), R (turn Right), O (turn Opposite), G (turn Good). Upprepa denna rörelse tills du ser ditt önskade mönster på sidan.

Steg 3 – Placera de sista hörnen

Nu är det dags att placera de sista hörnen. Använda RUR’U metoden (höger – upp – höger omvänd – upp) tills varje hörn är på rätt plats.

Steg 4 – Rotera de sista hörnen

Slutligen, för att lösa Rubiks kub 2×2 helt och hållet, rotera de sista hörnen genom att göra F’U’F-metoden (framåt omvänd – upp omvänd – fram) tills varje hörn är på rätt plats.

Steg Metod Resultat
1 – Första sidan Valfri metod En sida löst
2 – Roterande hörn FROG Rätt position för hörnen
3 – Placera sista hörnen RUR’U Alla hörn på plats
4 – Rotera sista hörnen F’U’F Fullständigt löst kub

Låter det för överväldigande? Oroa dig inte, det är lättare än du tänker, och med tiden kommer du vara ett proffs på att lösa en Rubiks kub 2×2. Ge det ett försök, och glöm inte att öva. Lycka till!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More