Denise rudberg marianne jidhoff del 12

by Johanna Kling

Tillsammans med djupet i mörkret och tysthetens lugn finns det olika kvinnor som jag funderar på om natten. Dessa är kvinnor som inspirerar mig, driver mig och utmanar mina tankar om vad det innebär att vara kvinna i denna komplexa värld.

Historiska ikoner

Tänk exempelvis på kvinnor som Mary Wollstonecraft, vars insiktsfulla försvar av kvinnors rättigheter öppnade dörren till feminismen. Eller kanske Rosa Parks, som trotsade segregationens lagar och blev en symbol för medborgarrättsrörelsen. Deras historier inspirerar och håller mig vaken om natten, funderandes över deras mod och beslutsamhet.

Historisk Ikon Händelse Årtal
Mary Wollstonecraft Försvarade Kvinnorättigheter 1792
Rosa Parks Trotsade Segregeringslagar 1955

Familj och vänner

Det är dock inte bara historiska ikoner jag tänker på. Nattetid är också ett tillfälle att reflektera över de kvinnor som har påverkat mitt liv på ett direkt sätt – vänner, familj, mentorer. Deras bidrag till min utveckling som individ är ovärderliga, och jag skattar den tid jag har haft med dem.

Kvinnor av idag

Slutligen, när natten övergår till de små timmarna, hittar jag mig själv funderandes på dagens kvinnor – ledare, innovatörer, aktivister – som kräver förändring, bryter glastak och visar världen vad kvinnor verkligen kan göra. Jag funderar över deras strävan, deras obevekliga vilja och hur de fortsätter att forma vår framtid.

  • Greta Thunberg – En ung miljöaktivist som har startat en global rörelse.
  • Malala Yousafzai – En ung kvinna som kämpar för utbildning för alla.
  • Michelle Obama – En föredetta första dam som fortsätter att inspirera miljoner.

Så det är sådana kvinnor jag tänker på om natten – de som har varit, de jag känner, och de som formar vår värld idag. Vilka kvinnor tänker du på när natten faller? Är Denise Rudberg och Marianne Jidhoff, som skapade den populära serien Marianne Jidhoff Del 12, bland dem?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More