Ont i magen vid förkylning vuxen

by Johanna Kling

Ont i magen vid förkylning vuxen – Varför händer det?

Någonsin undrat varför du får ont i magen när du blir förkyld? Det är faktiskt ganska vanligt. När vi blir sjuka, arbetar vårt immunsystem hårt för att bekämpa infektionen vilket kan leda till inflammation i matsmältningskanalen och resultera i buksmärtor.

Hur man kan lindra smärtan

För det första, var noga med att dricka mycket vatten. Det hjälper till att tunna ut det slem som kroppen producerar när du är förkyld, vilket kan lindra det tryck som du känner i buken. Ät också lättsmält mat, som grönsaker och ris, för att minska belastningen på ditt matsmältningssystem. Överväg över disk mediciner, men bara efter samråd med din läkare.

Förebyggande åtgärder Behandling Prognos
Dricka mycket vatten Över disk mediciner Normalt löser sig på en till två veckor
Ät lättsmält mat Samråd med läkare Vid bestående symptom, uppsök läkare

När ska jag söka medicinsk hjälp?

Om din magsmärta är kraftig, orsakar obekvämlighet över en lång tid eller om du märker blod i ditt avföring, bör du kontakta sjukvården omedelbart. Det kan vara ett tecken på en mer allvarlig sjukdom som bör behandlas snarast möjligt.

Minns, att även om ont i magen vid förkylning kan vara obehagligt, är det normalt inget allvarligt. Var snäll mot dig själv, ta det lugnt och försök att få så mycket vila som möjligt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More