Få bebis att sova i egen säng

by Johanna Kling

Så får du en bebis att sova i sin egna säng

Någon som har en liten räcker högt upp handen och säger att att få en bebis att sova i sin egen säng kan vara tufft. Här är några handfasta tips på hur du kan lindra övergången från famnen till sängen. Gör det till en del av rutinen, gör sängen till en trygg plats och använda metodik.

Förbered med ritualer

En stadig rutin innan läggdags ger din bebis signaler om att det är dags att sova. Du kan ha så pass avancerade eller enkla ritualer som du vill så länge det efterföljs konsekvent. Kanske en kvällsbok, ett bad eller vagga till lugnande musik. Det hjälper bebis att disconnecta från dagen.

Läggningsritualer Beskrivning Fördelar
Bokstund Läs en kort saga Utvecklar språkfärdigheter
Bad Ge bebisen ett varmt bad Avkopplande och lugnande
Musik Spela lugnande musik Skapar en lugn atmosfär

Gör sängen bekväm

Gör sängen till en trygg plats för barnet. Det kan vara mjuka nallar, eller en speciell filt att mysas med. Självklart, i början bör man vara försiktig med extra kuddar, leksaker och filtar när barnet sover på grund av SIDS risk.

Börja med tupplurer

Övergången till att sova i egen säng kan vara lättare att starta med tupplurer. Det är kortare perioder och ger en smak av självständighet för barnet. Och om barnet vaknar, är det inte mitten av natten och du kommer att vara mer utvilad för att trösta.

Det kommer att ta tid

Se till att du ger det här tålamod och tid. Det är en stor förändring och din bebis kan behöva tid att anpassa sig. Det är okej. Var konsekvent och tillslut kommer barnet att kunna sova i sin egna säng hela natten.

Att få en bebis att sova i sin egna säng är inte alltid lätt. Men med tålamod, rutin och lite list kan du hjälpa ditt barn att göra den här övergången. Ge det tid och tänk på att alla barn är olika, vad som fungerar för ett barn kanske inte fungerar för ett annat. Till slut hittar du vad som fungerar för dig och ditt barn. Lycka till!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More