2 månaders bebis sover inte på dagen

by Johanna Kling

Problem med att få en 2 månaders bebis att sova på dagen

Oron över att din 2 månaders bebis inte sover på dagen kan snabbt bli överväldigande. Men låt oss sätta saker i perspektiv. Bebisar har olika sovmönster – och det är helt okej. Vi strävar alla efter den gyllene regeln att en hälsosam bebis borde ha regelbundna tupplurer under dagen, men alla bebisar fungerar inte på samma sätt.

Varför sover inte min 2 månaders bebis på dagen?

Det finns flera orsaker till varför din 2 månaders bebis inte sover på dagen. Det kan bero på miljön, bebisens kost eller kanske behovet av mer fysisk kontakt. Ibland kan överstimulering vara boven. Det är inte lätt att veta, men att förstå orsakerna kan vara det första steget mot att hitta en lösning.

Potentiella problem Typiska tecken Möjliga lösningar
Miljö Bebisen är orolig eller gråter i vissa omgivningar Skapa en lugnande och konsekvent sovmiljö
Överstimulering Bebisen verkar överväldigad, gråtmild eller stressad Säkerställa regelbundna och lugna aktiviteter innan sömn
Matintolerans Frekventa magont, gaser eller förstoppning Prata med läkare eller sköterska om möjliga kostförändringar
Behov av närhet Bebisen sover bara bra när den blir hållen Utforska användandet av bärsele eller sängdela

Hur kan jag få min 2 månaders bebis att sova på dagen?

Lösningar varierar, men några beprövade metoder inkluderar att skapa en konsekvent tupplur och sänggångsrutin, är att hålla miljön tydlig, lugn och bekväm för din bebis, samt att se till att deras grundläggande behov är uppfyllda – särskilt innan tuppluren. Är du fortfarande fast nu? Kanske kan det hjälpa med lite expertvägledning. Tro mig, du är inte ensam. Det här är en resa, och du märker snart att du lärt dig mer än du någonsin kunde föreställa dig om din bebis sömnmönster!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More