Ulla Popkens framgångssaga

by Samuel Engström
CLOTH 2

Under en förtjusande god middag hos vänner förtäljer en väninna att hon införskaffat sin nya, fina jacka hos Ulla Popken på nätet. Ulla Popken visar sig vara en tysk dam som gifte in sig i klädmakarfamiljen Popken och gav upphov till en ny linje kläder. Det blev en sådan framgång att det idag omfattar mer än 320 platser och en stark närvaro på nätet.

Snabbfakta om vad som gör Ulla Popken så speciellt

Inte för de små Alla är vi olika och Ulla Popken är helt inriktat på välvuxna kvinnor som har svårt att hitta vackra kläder i sin storlek. Allt mellan storlekarna 42 till 68 erbjuds enligt deras size chart.
StiligtOavsett storlek så kan man vara minst lika vacker. Mode är till för alla.
ModerntAlltid inne med det senaste.
PrisvärtÄnnu bättre blir det om man har en rabattkod eller surfar in på rea.

Ulla Popkens webshop i Sverige

En snabb titt på deras websajt ullapopken.se visar upp en fräsch och tidsenlig fasad, som får shoppingådran att börja slå vilt som en trummis i ett industriellt metal band. Känslan av att bläddra i en av de stora modetidningarna finns i varje steg man tar. Klickar man på alla kategorier finns där allt en dam kan tänkas önska sig, ja allt utom en ny telefon eller ny partner. Kanske något att tänka på familjen Popken när ni utökar katalogen? 

Skämt åsido, klickandet tycks aldrig ta slut då sida efter sida av fina plagg passerar ögonen. Söker du en baddräkt, snygg bikini, vacker klänning, matchande skor, tuff jacka eller modest blus? Det är svårt att sluta bläddra, och man önskar att man hade ett fetare konto. Varje artikel är fotograferad från flera vinklar, och vid sidan av finns en storleksrådgivare, som utifrån ens längd och vikt och liknande modeller hjälper en hitta passande kläder. 

Många gånger finns det flera färger att välja på och nästan allting finns i den självklara färgen svart, som passar till allt. Har man tillräckligt med cash, så tar de emot både visa och mastercard. Föredrar man paypal så är de inte främmande för det. Det som överraskar är att deras kontaktinfo, både mejl och telefonnummer, syns klart och tydligt med fetare stil och en större font. Varför har inte alla handelsplatser så? 

Ulla Popkens fysiska butiker i Tyskland

Vill man besöka en av Ulla Popkens butiker så får man ta sig utanför Sverige ända till Deutschland där de tycks finnas i varje hörna av Tyskland. Man hoppas att de skall välsigna oss med en butik inom en snar framtid, men tills dess får man planera in en resa i stället. Men varför inte? Vi är inom EU. Det finns mycket att se och uppleva på andra sidan havet, så kombinera shoppingresan med kultur i Berlin. Sedan kan man alltid passa på och fylla på barskåpet om man känner för det. 

Vet ni en man i behov av att förnya garderoben så kan man kika på Popkens andra märke JP1880. Tysk kvalitet så det står det härliga till.

Ulla Popkens historia

Popkens textila historia började med Johann Popken som 1880 grundade en textilindustri i Hameln. Ja, JP1880 fick sitt namn så. 1968 öppnade hans sonson Friedrich tillsammans med sin fru Ulla en butik för mammakläder som senare spreds till hela Tyskland. Butiken växte till en rikstäckande kedja vid namn “Mami & Baby”, som blev grunden för postorderföretaget. 

Det dröjde till 1987 innan märket Ulla Popken skapades, när man insåg att det inte var endast gravida som handlade deras kläder, och man inriktade sig på den nya målgruppen kvinnor med ungt mode från storlek 42. Resten tycks inte vara något annat än historia. Friedrich kände att han inte var med i matchen längre och hans dotter Astrid tillsammans med sin man Thomas Schneider tog över styret 2008. Schneider är tyska för skräddare, passande kan man tycka. 

Popken koncernen har under sitt paraply:

  • Ulla Popken
  • JP1880
  • Gina Laura
  • Studio Untold

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More