Svenska folkets mest populära tidsfördriv

by simon

När timmen slår över till ledighet i vardagen, finns det mycket du kan underhålla dig med. I vår moderna tid har vi tillgång till en mängd olika forum och medier för att finna nöjet i livet. Filmer, musik, spel och äventyr är alla olika sätt som du kan roa dig med på fritiden. Svenskarnas lista på favoritsysselsättningar kommer i en stor variation, vilken du kan ta del av i den här artikeln!

Så underhåller sig svenskarna

Hur spenderar du din lediga tid? Det är viktigt att du lägger fokus på dig själv till och från och gör det som du tycker är roligt. Den stressfyllda vardagen kommer med största sannolikhet ge dig minst några timmar för dig själv, vilka du bör spendera på saker som du finner underhållande. Det finns ingen brist på alternativ i den här saken, då vi idag har möjligheter som våra förfäder inte hade i underhållningsformer.

Bland annat kan du söka dig till internet, där man kan göra allt från att uppdatera sig om nyheter till att spela på nya casinon utan svensk licens. Oavsett hur du gillar att fördriva din tid, finns det säkerligen andra som även delar det nöjet. Men är ditt sätt det mest populära bland svenskarna? Det kan du få reda på här nedan i vår lista på Sveriges mest uppskattade sysselsättningar på fritiden.

6 av de populäraste sysselsättningarna på fritiden

  • Streaming
  • Matlagning
  • Mobilspelande
  • Sociala medier
  • Musik
  • Läsning

Streaming

Att ”streama” har blivit ett vardagligt uttryck bland svenskar. Termen hänvisar till de mediesidor som delar med sig av videor av olika slag. Detta kan antingen handlar om Youtube eller prenumerationsbaserade plattformar såsom Netflix eller Amazon Prime. Oavsett vilken av dessa sajter du hänvisar till, så är streaming enormt stort i Sverige idag.

Många finner det avslappnande att sätta sig framför skärmen på Tv:n, datorn eller mobiltelefonen och ta in ett videoklipp. Det är även något som är mycket tillgängligt, då det enda du behöver ha till hands är en internetuppkoppling. I stort sett alla idag har någon gång streamat, då detta medium i allt högre grad ersätter det konventionella film- och serietittandet på Tv.

Matlagning

Ytterligare något som många svenskar hänger sig åt under sin lediga tid idag är matlagning. Att sammanställa en rejält god måltid på fatet är alltid värt vår tid. Kokböcker och Youtubeinstruktioner har lett till att fler och fler personer i samhället vet hur man lagar mat ordentligt. Som folk har vi alltid varit effektiva i köket, vilket inte minst märks på kocklandslagets framgångar under internationella tävlingar.

Det är även populärt idag att sammanbinda traditionell svensk matlagning med influenser från andra matkulturer, så kallad ”fusion”. I alla aspekter är köksarbete något att glädjas åt. Från förberedelsen av råvaror till den slutställda produkten, finner många ett nöje i att spendera sin tid framför spisen.

Mobilspelande

Med en smartphone i din hand har du tillgång till en hel virtuell värld att ta del av. Mobiltelefonerna har blivit en basvara i våra vardagsliv, vare sig det handlar om arbete eller fritid. Vi kan få all information och underhållning som vi behöver från de små högteknologiska mackapärerna i vår ficka.

I underhållningsväg kan du streama videor (som nämnt), lyssna på musik eller spela spel med vänner och familj. Du kan t.o.m. kolla upp saker såsom Wordfeud fusk med den under spelets gång, för att göra vinsten lite enklare. Sedan länge gången är den tid då telefonen enbart var ett instrument för verbal konversation. Idag är den vår livscoach, betjänt och i mångt om mycket livskamrat

Sociala medier

Att hålla kontakten med folk är näst intill obligatoriskt i Sverige i dag. Vi har inte mycket till val med alla olika kontaktsätt såsom sociala medier. De flesta svenskar idag har en profil eller konto på antingen Facebook, Twitter, Instagram eller Pinterest. Här kan man underhålla sig med att titta på bilder som folk lägger upp, konversera med folk via chattar eller hålla sig uppdaterad om personer i sin omgivning.

Det sociala medielivet har blivit en beståndsdel av vardagen och är väl integrerat i det svenska samhället. Det är således en sysselsättning som blivit normaliserad till en sådan grad att det inte längre riktigt räknas som tex. en hobby. I stället är sociala medier idag en del av livet, hur skrämmande det än må låta.

Musik

Ljuvligt ljud i öronen, det är något varje svensk kan uppskatta. Som nation har vi länge varit en av de ledande producenterna i världen när det kommer till musikaliska mästerverk. I alla möjliga genrer har Sverige etablerat sig på världskartan som ett land där musiken har en viktig roll att spela i samhället.

Tack vare Spotify och liknande tjänster är det idag enklare än någonsin tidigare att lyssna till din favoritartist. Det är även något vi gärna tar för oss när vi får tid över. Hundratusentals timmar spenderas varje år av svenskarna till att ta in musik i öronen. Vi är dock inte bara villiga att lyssna, utan spelar även själva i hög grad.

Läsning

Alla de moderna prylar som vi tagit upp här ovan har det fortfarande svårt att stå upp mot en riktigt bra bok. Det litterära livet i Sverige är än starkt, trots den högteknologiska vardagen vi lever i idag. Att slå sig ner i lugn och ro och öppna upp en bok är fortfarande riktigt populärt bland svenskarna.

Det här är något som förhoppningsvis aldrig kommer gå ur tiden. Läsning sker dock inte bara på pappersform. Du kan även ladda ner och läsa böcker på datorn eller surfplattan. Sedan finns det många som lyssnar till sina favoritförfattare i form av ljudböcker.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More