Morfar Ginko – Ett populärt nöjesställe med bar

by Samuel Engström
RES1

Välkommen till Morfar Ginko, en bar och nöjespalats som ligger i hjärtat av Stockholm. Med ett brett utbud av menyalternativ, roliga aktiviteter som pingis och musikfrågesporter och en välkomnande atmosfär är det den perfekta platsen för en avslappnad middag med vänner eller eller en stunds barhäng.

Snabbfakta om morfar Ginko

Morfar Ginko har öppet7 dagar i veckan
Morfar Ginkos MenyRestaurangen serverar och middag, med en meny som innehåller snacks, mellanrätter, pizza och dessert.
Signaturpizzor hos Morfar GinkoMorfar Ginko är känd för sina signaturpizzor, som är gjorda med färska råvaror.
Morfar Ginko BarTörstig? Morfar Ginko har också en bar som serverar en mängd olika öl, viner och cocktails.

Öppettider och meny hos Morfar Ginko

Morfar Ginko, eller Morfar Ginko & Pappa Ray Ray som stället också är känt som, har öppet från kl. 17 till 01 måndag till torsdag och kl. 16 till 01 fredag till söndag.

Morfar Ginko erbjuder en mängd olika rätter. Det finns något för alla smaker och vegetariska alternativ finns också. Du kan se hela Morfar Ginkos meny på deras hemsida eller i restaurangen.

Här är några av pizzorna på Morfar Ginkos meny:

  • Rödräkor
  • Buffelmozzarella
  • Salsiccia & Pecorino
  • Guanciale
  • Aubergine
  • Kronärtskocka

Naturligtvis finns det också ett stort utbud av drinkar i baren. Och vill du en kopp kaffe eller te efter maten så ordnar de säkert det också. Vi ska dock låta det vara osagt ifall de kan erbjuda Morfar Ginko te, som är ett vitt te som bland annat innehåller blad från trädet Ginko Biloba.

Pingis och quiz hos Morfar Ginko

Förutom de utsökta mat- och dryckesalternativen är Morfar Ginko framförallt ett bra ställe att umgås och ha lite kul. Det finns alltid något att hitta på, oavsett om du vill spela pingis med vänner eller visa upp dina musikkunskaper i Morfar Ginkos musikquiz. Quizet är ett särskilt populärt evenemang, med lag som tävlar om vem som kan mest om musik från olika epoker och genrer.

Ja, Morfar Ginko är mer än bara en restaurang och bar – det är ett nav för samhället. Med sin välkomnande atmosfär, utsökta mat och dryck och roliga aktiviteter är det en plats dit folk kommer för att koppla av, umgås och ha det trevligt. Oavsett om du är stammis eller förstagångsbesökare kommer du att känna dig som hemma hos morfar Ginko.

Boka bord hos Morfar Ginko

Om du vill boka bord i förväg kan du boka online eller per telefon. Morfar Ginko accepterar också walk-ins, så du kan titta förbi när stämningen sätter in.

Morfar Ginko – recensionerna

Morfar Ginko får betyget 3,5 av 5 möjliga på Tripadvisor. Av recensionerna kan man utläsa att det främst verkar vara den yngre publiken som trivs här. Det är festlig stämning med hög ljudnivå. Prisnivån är ganska hög, men skiljer sig knappast mycket från andra inneställen i Stockholm. Vad gäller maten och servicen så verkar standarden dock ha dalat under de senaste 5 åren, åtminstone om man ska tro dessa recensioner.

Klipp håret hos Morfar Ginko

Innan du besöker baren så kanske du vill bättra på utseendet. Faktum är att du kan göra det på samma adress. I källaren under baren ligger nämligen Ginko Barbers. Praktiskt, eller hur?

Historien bakom namnet Morfar Ginko

Den “riktiga” Morfar Ginko var en karaktär i ett program för radio på 1950-talet, som hette “Snurran”. Han var inte ensam, utan hade faktiskt Mormor Ginko med sig, men hennes namn känns inte lika välbekant nuförtiden.

“Morfar Ginko” blev ett uttryck bland barn, framförallt på 50 till 70-talet. Om någon sa något som man trodde var påhittat så svarade man i stil med “om det där är sant så är jag Morfar Ginko”. Om man har tur så kan man idag hitta en bok om Morfar Ginko på ett antikvariat eller en bokbörs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More