Hampus Hedström – trollkarlen som blev komiker

by Samuel Engström
COMEDY1

Hampus Hedström verkar numera synas överallt. Han dyker upp på tv titt som tätt, syns på sina egna och andras sociala medier och hörs i poddar. Att säga att hans karriär har gått bra vore en underdrift, för han har exploderat på flera olika plattformar den senaste tiden. Ändå är det inte alla som vet vem Hampus är, och framför allt inte hur hans bakgrund ser ut – och därför ska det nu redas ut.

Snabba fakta om Hampus Hedström

ÅlderFöddes 5 december 1996
FamiljMamma, pappa och en yngre bror
YrkeKomiker, underhållare, poddare och youtuber
HemortKommer från Sunne men bor just nu i Stockholm

Hampus Hedström lade ner trolleriet för att satsa på Youtube

Hampus Hedström har ofta sagt att han gillade att spexa och underhålla redan som barn. Det märktes bland annat på det faktum att han redan i yngre tonåren uppträdde framför publik, då som trollkarl. Han hade små föreställningar på barnkalas och olika event och njöt av uppmärksamheten. 

I hemorten Sunne var Hampus trollerikunskaper omtyckta, kanske var han ortens mest kända trollkarl i kategorin 15 år. När han sedan började lägga upp videor på Youtube 2014 tyckte han själv inte att det var ett så stort steg att ta.

Med tiden började tittarsiffrorna på Youtube växa, och 2015 bestämde sig Hampus för att helt lägga ner trollerikarriären och satsa på sin Youtubekanal. I dag har kanalen 300 000 prenumeranter och ett par av hans videor har nått en bra bit över 2 miljoner visningar, så kanske var det rätt väg att gå.

Hampus Hedströms framgångsrika karriär – stand up, tv och podd

När Hampus Hedström började bli ett känt namn på Youtube öppnade sig många nya dörrar. Han fick producera en humorserie åt Viasat, delta i olika tv-program, starta en podd och köra stand-up. Dessutom har han fått vara programledare för flera olika galor. Succén på Youtube har alltså tagit honom långt.

På Youtube är Hampus känd för att göra roliga, humorinriktade videor och satirer. Några av hans populäraste videor är hans egna parodi-musikvideor där han skriver om kända låtar, men också vanliga komedivideor där han imiterar olika grupper i samhället. 

Ett urval av vad Hampus Hedström gjort

Hampus har, trots att han bara är 26 år gammal, redan haft mycket framgångsrika saker för sig. Här kommer en sammanfattning över de saker han har fått vara med om eller åstadkommit:

  • Producerade “Entreprenörerna” – en humorserie i 5 delar som publicerades på ViaFree
  • Medverkat som en av deltagarna i “Stjärnorna på slottet”-inspirerade “Sommaren med Youtube-stjärnorna”, också den på ViaFree
  • Driver en podcast vid namn “Frågar åt en kompis” tillsammans med Keyyo där de besvarar sina följares frågor
  • Drev tillsammans med Manfred Erlandsson en serie vid namn “En rullande talkshow” där de åker bil och intervjuar olika kändisar
  • Var programledare för Guldtuben 2017
  • Ledde Kid’s Choice Awards på Nickelodeon för svenska tittare 2016
  • Har kört stand-up sedan 2015 på bland annat Norra Brunn och Maffia Comedy
  • Var skådespelare i TV4s “Mumbo Jumbo” tillsammans med bland annat Daniel Norberg 2020
  • Blivit nominerad till årets serie, stjärnskott och humorkanal på Guldtuben 2016 och årets humorkanal 2017
  • Släppte en bok 2019

Dyslexi är utgångspunkten för Hampus Hedströms bok

2019 släppte Hampus Hedström en bok där man kan läsa mer om hans liv. Det är en självbiografi där man får läsa om hans resa från trolleriet till hur han startade eget företag som 14-åring och blev en av Sveriges stora Youtubers. För den som är intresserad av att veta mer om Hampus är detta alltså ett perfekt ställe att vända sig till.

Boken heter “Det skolan inte lärde mig” och kretsar mycket kring det faktum att Hampus lever med både dyslexi och dyskalkyli, vilket har försvårat livet på olika sätt, men också hjälpt honom att hitta andra styrkor. I boken får läsarna en insyn i hur han tog sig från lilla Sunne i Värmland till huvudstaden trots de diagnoser som många ser som hinder.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More