Tre populära inredningsstilar med detaljer från Bruka Design

by Samuel Engström
interior

Bruka Design är ett svenskt inredningsvarumärke. De har allt från doftljus, keramik och köksattiraljer, till möbler, mattor och textilier. De designar och tillverkar till och med postlådor. Bruka Designs inredningsstil är lantlig, bohemisk och rustik. Bruka Design har en egen butik i Stockholm, men återförsäljarna finns över hela Europa. 

Snabbfakta om Bruka Design

Varumärkets inriktningDesign och inredning 
StilLantlig, bohemisk och rustik
Återförsäljare I butiker över hela Europa, till exempel butikerna Önska eller IEMS och i webbutiker
ButikPalermogatan 19, Frihamnen Magasin 5, 115 56 Stockholm

Porslin, textil, doftljus – detaljer som fulländar din heminredning 

Bruka Design fokuserar framför allt på de tre omåttligt populära och tidlösa inredningsstilarna:

  • Lantlig
  • Bohemisk
  • Rustik

Dessa stilar kan tyckas gammalmodiga, men Bruka Design gör det med en ytterst smakfull och modern touch. Lite längre ner ska vi titta närmare på dessa tre mycket folkliga och omtyckta inredningsstilar och guida dig genom de olika detaljerna som kan få till den rätta helheten i ditt hem – vilken stil du än väljer att satsa på. Självklart kan du istället välja att blanda de olika stilarna och uppfinna en helt unik stil.

Instagramkonto med proffstips

Bruka Design har inte bara en egen butik och återförsäljare över hela Europa, de har även ett hemtrevligt instagramkonto med 25.4k följare. Där får man kontinuerliga inredningstips till hemmet med detaljer från Bruka Design. De annonserar också nya varor i sortimentet och ger inspiration till hur man kan styla sitt hem med dem.

En tallrik kan vara central i den lantliga inredningsstilen

Bruka Design har många detaljer om du vill inreda ditt hem i den lite mer lantliga bruksstilen som uttrycker en längtan efter naturen. Porslin, tallrikar, muggar och skålar finns att få med en klassiskt romantisk blåmönstrad stil. Ett tips på en populär skål finns till exempel i Bruka Designs serie “Capri”. 

Det finns textilier och soffor i naturnära jordfärger som ofta går hem i den lantliga miljön. Andra markörer som ingår i den lantliga stilen är trämöbler, vilket det också finns gott om hos Bruka Design, till exempel på deras byråer och hallbord.

En bohemisk inredningsstil med doftpinnar och rottingfåtöljer

Bruka Design har många varor som ser slitna ut i ett nött material. Det ska signalera enkelhet och är basen i den bohemiska stilen, kombinerat med något kreativt och vackert eller väldoftande. 

Bruka Design har mycket för den som tycker om den bohemiska inredningsstilen, till exempel doftpinnar eller doftljus till badrummet, linnematerial i textil eller korgar och plädar i havrenyanser. Möbler i rotting är väldigt populärt i bohemhemmet, vilket Bruka Design också har i sitt sortiment. Men glöm inte färgklickarna om du vill få till den bohemiska stilen!

Den rustika stilen kan fullbordas med en vägghylla i järn och mörkt trä

Den tredje och sista stilen som Bruka Design har valt att anamma är den ruffiga rustika inredningsstilen. Den står för hållbarhet och ger en känsla av industri. Järnljusstakar, ett kök med stengods, ett vardagsrum med en labyrinthylla i järn och mörkt trä är alla exempel på Bruka Designs fingertoppskänsla för den rustika designen.  

Eftersom den här stilen kan upplevas hård och kall är det viktigt att mjuka upp med textilier i varma färgtoner eller en ljust färgad soffa för att bryta av det mörka och ruffiga.

Bruka Designs återförsäljare och webshop

Bruka Designs hemsida är ingen webshop i sig, men det finns otaliga återförsäljare både i fysiska butiker och olika webbshoppar.

De är exempelvis mycket populära i både Stockholm och Göteborg. I Stockholm finns Bruka Design i deras egen butik på Palermogatan, eller till exempel i butiken Stalands Möbler. I Göteborg kan man hitta saker från Bruka Design i butikerna Krut & Krusiduller eller IEMS. Generellt finns Bruka Design i små genuina butiker som fokuserar på jordnära och hållbar inredning.

Webbutiker som har ett utbud med Bruka Design är till exempel Frökenfräken, Önskehuset och Sundboden. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More