Bästa sovställning vid ischias

by simon

Du kanske visste att den största nerven i kroppen heter Ischias. Dessutom gör det väldigt ont när nerven kommer i kläm. Trots att smärtan varierar beroende på vilken person det är kan hela vardagen bli påverkad. Allt från att sitta och äta till att ligga still och försöka sova.Inte minst sömnen kan bli påverkad vilket också påverkar livet i helhet.

Förutom att du blir utmattad av för lite sömn kan det även bidra till att du inte orkar göra nödvändiga övningar för att reducera smärtan. Låt oss djupdyka in i vilka sovställning och övningar du kan göra för att få bukt med problemet.

Så kan du få bästa sovställning vid ischias

Eftersom hög kvalitet på sömnen är en förutsättning för ett fungerande liv blir sovställningen oerhört viktig. Trots att alla är olika när det gäller att hitta en lämplig sovställning för att reducera smärta finns vissa knep. Först och främst kan du ligga på sidan. För det andra kan det underlätta med en kudde mellan eller under knäna.

Alternativet är att sova helt på rygg. Kom ihåg att det är en naturlig sovställning som innebär minimal belastning på ryggen. Om du väljer att sova på mage kan ryggen hamna i ett läge som är onaturligt. Därför avråder många naprapater från att sova på magen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More