Vad kostar ved per kubik 2022

by Johanna Kling

Så, vad kostar ved per kubik 2022?

Jag antar att du är här för att reda ut kostnaden för ved per kubik detta år, eller hur? Du är på rätt plats! Att veta vedkostnaderna är viktigt för planering av din efterfrågan och budgetera ordentligt. Låt oss dyka rakt in!

Vad påverkar prissättningen?

Det finns många faktorer som påverkar priset på ved som kvaliteten, tillgång, efterfrågan, transportkostnader och arbetskraft. Men vad betalar vi för detta år?

Pris per kubik 2022

Med fluktuationer och variationer i priser beroende på leverantör och kvalitet, kostar en kubik ved i genomsnitt mellan 600 SEK till 950 SEK. Men kom ihåg, ”billigast” är inte alltid ”bäst”.

Det är viktigt att ta hänsyn till faktorer som kvaliteten på veden och leverantörens pålitlighet. Här kommer en liten tabell över priserna:

Leverantör Kvalité Pris per kubik
Svensk Ved AB Hög 900 SEK
Nordisk ved Medium 750 SEK
Lokala bondgeneration Låg 600 SEK

Slutsats

Priset på ved varierar som vi precis diskuterat. Men nyckeln ligger i att hitta en pålitlig leverantör som kan garantera bra kvalitet på veden samtidigt som de erbjuder rimliga priser. Och glöm inte, det kan vara en bra idé att köpa i bulk för att spara lite pengar, då de flesta leverantörer erbjuder rabatter för större köp. Lycka till med vedköpet!

Självklart, om du har fler funderingar gällande priserna på ved eller något annat, tveka inte att höra av dig till oss. Vi är här för att hjälpa till!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More