Fördelarna med att ansöka om ett smslån

by Johanna Kling
Räkna ut

Sms lån är ingen nyhet på lånemarknaden och många har säkert både hört och läst en hel del om dem. Som med merparten lånetyper finns det både fördelar och nackdelar, och sen är det upp till var och en att avgöra vilka faktorer som väger tyngst.

 

Vilka fördelar som medföljer ett lån kan väga olika tungt beroende på vilken situation man befinner sig i. Många lån kan man idag ansöka om snabbt och enkelt via en sajt, men med varje lån kommer olika villkor. Det avgörande valet av lånetyp och långivare kan bland annat bero på hur stort belopp man önskar lån och hur länge man kan vänta på att få pengarna.

 

Viktigt att få pengarna snabbt?

Många av de som ansöker om smslån gör det för att det är en enkel ansökan via en sajt och det finns god chans till att ha pengarna på sitt bankkonto samma dag. Att ha den fördelen kan vara den mest avgörande för de personer som är i akut behov av pengar. Däremot bör man lägga lite tid på att jämföra olika aktörer med hjälp av en seriös sajt. 

 

På jämförelsesajter finns tiotals långivare att välja mellan och därmed större chans att finna ett riktigt bra alternativ. Att till exempel jämföra räntan, övriga kostnader, vilket kreditupplysningsföretag som anlitas och vilka grundkrav som man måste uppfylla. Detta behöver inte kräva så mycket mer av ens tid. Denna tid kan leda till att man finner ett så bra alternativ, som man kanske inte ens visste fanns.

 

Flera olika smslån

Alla lån har grundkrav som exempelvis att man ska vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt bankkonto och BankID, och att inte ha skuld hos kronofogden. Dessa grundkrav ingår även på merparten lån med låga krav. Däremot kan det vara möjligt att få ett lån trots man har låg inkomst, betalningsanmärkningar eller är pensionär.

 

Innan du jämför lån och långivare så bör du ha så många faktorer som möjligt redo. Då är det lättare att få så korrekta jämförelser som möjligt. Hur mycket du vill låna, när du behöver pengarna, hur lång tid för återbetalning behöver du och om du kan göra något för att påverka olika kostnader.

 

Beroende på vilka krav som gäller och hur snabbt man önskar tillgång till pengarna, så finns det några saker man ibland kan göra för att få ett billigare lån. Kontrollera om man kan förbättra sin kreditvärdighet, sänka lånebeloppet eller vänta en eller två dagar extra för utbetalning av lånet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More