Vad får jag dra med min bil

by Johanna Kling

Vad får jag dra med min bil?

Alla bilar är inte skapade lika, och något som verkligen skiljer dem åt är dragkapaciteten. Men är det klart vad får jag dra med min bil? Kommer vi att dyka rakt in och hitta svaret.

För det första, vad menas med draglast? Enkelt uttryckt, det är vikten på den last du kan dra med hjälp av din bil. Med allt från husvagnar till båtar och till och med hästtransporter – att känna till dragkapaciteten för din bil kan verkligen göra ditt liv enklare!

För att hitta information om dragkapaciteten för din bil, rekommenderar jag att du tittar i instruktionsboken för din bil. Så, vad är den generella regeln? Generellt sätt, den totala vikten av lasten (inklusive släpvagnen du drar den med) bör inte överstiga den angivna dragkapaciteten för din bil.

Modellnamn Maximal dragvikt Maximal vikt för oljehammare
Volkswagen Tiguan 2000 kg 750 kg
Volvo V60 2000 kg 750 kg
Toyota Hilux 3200 kg 750 kg
Ford Ranger 3500 kg 750 kg

Om du är osäker på vikten av lasten du planerar att dra, kan du ta släpet till en vågstation för att få det vägt. Kom ihåg, säkerheten först! Ditt liv och livet för andra är inte värt risken tagna att dra en för tung last. Så, nästa gång du frågar dig själv ”vad får jag dra med min bil?” – nu vet du svaret! Lycka till med dina framtida resor!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More