Säga upp sig efter kort tid

by Johanna Kling

Säga upp sig efter kort tid – vad bör du tänka på?

Kanske har du accepterat ett nytt jobb och efter bara några dagar eller veckor inser du att det inte är en bra matchning. Så, vad gör du om du vill ”säga upp sig efter kort tid”? Det finns absolut inget fel med att förstå att du är på fel plats, och det viktigaste är att agera på rätt sätt.

  1. Var ärlig: Om anledningen till att du vill säga upp dig är långvarig stress, arbetsmiljö eller ett otrevligt klimat, var ärlig mot din chef. Du behöver inte gå in på detaljer om dina känslor, men det är mer än OK att säga att det inte fungerar för dig.
  2. Kommunikation: Se till att du pratar med din chef eller HR-personal så snart som möjligt. Ju snabbare du kan börja prata om din situation, desto snabbare kan du göra en plan för att gå vidare.
  3. Var professionell: Sist men inte minst, oavsett hur missnöjd du är, bör du alltid visa professionalism. Att behålla din värdighet i en svår situation visar styrka och mognad.

Varför vill folk säga upp sig efter kort tid?

I bilden nedan kan du se de vanligaste orsakerna till varför folk vill ”säga upp sig efter kort tid”.

Orsak Procent
Prestationspress 35%
Ovänlig arbetsmiljö 30%
Ointressant arbetsuppgift 25%
Personliga problem 10%

Att säga upp sig efter kort tid kan vara utmanande, men kom ihåg: ditt välbefinnande ska alltid komma först. Lycka till!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More