Så fixar du den ultimata eurovisionkvällen – Ladda upp för storslagen schlagerfest!

by Johanna Kling

Det är dags för en storslagen schlagerfest! För att fixa den ultimata Eurovisionkvällen behöver du några viktiga ingredienser. Bjud in vänner och familj, skaffa gott snacks och dryck, kanske lite temadekorationer som flaggor eller ballonger. Och sist men inte minst, se till att ha en TV eller dator redo för att titta på showen! När allt är uppdukat kan ni börja rösta fram era favoriter och njuta av musiken tillsammans. Det blir garanterat en oförglömlig kväll!

Hitta den bästa musikutrustningen som passar dina behov

Ett bra surroundljud eller liknande förhöjer hela upplevelsen! Fundera över vilka funktioner och kvaliteter som är viktiga för dig så att du kan hitta det bästa alternativet. Vill du ha en trådlös högtalare, ett PA-system eller något annat? När du har bestämt detta så kan du jämföra olika modeller och se vilka funktioner de erbjuder. Titta på ljudkvalitet, anslutningsmöjligheter och andra specifikationer som är relevanta. Jämför bästa pris och de bästa garantierna för att hitta rätt!

Gör arrangemang för några spel och lekar som passar in i temat för festen

Förbered några spel och lekar som passar in i temat för festen. Du kan börja med att välja ett tema och passande spel eller aktiviteter. Det bästa vore att hitta svenska casinon som erbjuder betting. Då kan ni satsa på era favoriter och se vem som vinner på det högsta oddset. Det skapar både nöje och spänning för alla redan från början. Det kan också vara något bordsspel, tipsrunda, frågespel, jakt på schlageruppdrag eller musikquiz som är relaterat och passande till schlagerfesten.

Inhandla alla nödvändiga ingredienser för att förbereda och servera mat och dryck till schlagerfesten

För att förbereda och servera mat och dryck till schlagerfesten är det viktigt att inhandla alla nödvändiga ingredienser. Beroende på vilken typ av mat som ska serveras kan det vara lämpligt att köpa in olika typer av kött, grönsaker, potatisar, såser och bröd. Se till att ha ett stort utbud av både alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ. Det är bra att ha en blandning av olika sorters öl, vin och cider samt läskedrycker som cola, juice och mineralvatten. För att göra festen extra trevlig kan man även köpa in snacks, exempelvis chips, popcorn eller nachos. Att förbereda festlig mat och goda snacks innan festen börjar är avgörande för att alla ska ha en trevlig kväll tillsammans!

Skapa en perfekt schlagerfest-playlista

En perfekt playlista på din schlagerfest bör innehålla alla de klassiska schlagerlåtarna som vi älskar. Börja med ABBA’s ”Dancing Queen” och fortsätt sedan med låtar som ”Mamma Mia”, ”Waterloo”, ”Take a Chance on Me” och ”Fernando”. För att få igång festen kan du lägga till lite mer moderna schlagertoner som Alcazars ”Cryin’ in the Rain” eller Loreens ”Euphoria”. För att höja stämningen ytterligare, välj några av de mest populära dansbandssångerna såsom Vikingarnas ”Tusen och en natt” eller Lasse Stefanz’ ”Oh Julie”. Avsluta sedan listan med några av de mest älskade schlagertonerna genom tiderna såsom Ted Gärdestads ”Satellit” eller Tomas Ledins ”Just Nu”. Med en sådan spellista kommer du garanterat skapa en oförglömlig schlagerfest!

Anordna dekorationer som kommer att göra din schlagerfest unik

För att göra din schlagerfest unik kan du anordna dekorationer som passar temat. Du kan sätta upp plakat, hänga upp ballonger och flaggor i färgerna gult och blått för att skapa stämning. Du kan även använda ljuslyktor, ljusslingor och andra belysningar för att skapa en magisk atmosfär. För att ge festen ett extra lyft kan du även använda schlagermusik som bakgrundsmusik. Det finns många olika sätt att dekorera din schlagerfest på så ta dig tid att planera och skapa något unikt!

Inbjud gäster till festen på ett professionellt sätt

När du ska bjuda in gäster till en fest är det viktigt att göra det på ett professionellt sätt. Bestäm först vilka som ska bjudas in och sedan skapa en lista med namn och kontaktuppgifter. När du har samlat all information kan du skicka ut inbjudningarna. Det finns olika sätt att göra detta men e-post är ofta den mest effektiva metoden. Du kan antingen skicka en personlig e-post till varje gäst eller skapa en gruppmejl som riktar sig till alla samtidigt. Om du vill ge din inbjudan lite extra stil kan du designa professionella inbjudningskort som du kan skriva ut och posta till dina gäster. Se till att inkludera all relevant information om festen i din inbjudan såsom datum, tid och plats oavsett vilken inbjudningsmetod du väljer.

Fixa perfekt stämning i ditt hem innan schlagerfesten sätter igång

För att få en perfekt stämning inför schlagerfesten är det viktigt att du fixar till hemmet ordentligt. Börja med att städa upp och se till att alla ytor är rena och fräscha. Lägg sedan ut lite dekorationer som passar in i temat, som exempelvis ballonger, flaggor eller andra saker som matchar schlagertemat. Se till att ha gott om belysning så att alla kan se varandra och ha kul tillsammans. Sätt på musik som passar in i temat och skapa en härlig atmosfär med ljusstakar eller levande ljus. Fyll på med snacks och dryck så att alla har något att njuta av under festen. När allt är klart är det bara att bjuda in gästerna och ha roligt tillsammans med den perfekta stämningen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More