Rekas Burgers & Steaks – Tar snabbmat till en ny nivå

by Samuel Engström
meat2

Är du sugen på att äta en av ditt livs bästa hamburgare? Då kanske du ska stanna till vid Rekas Burgers & Steaks på Tornfalksgatan när du är i Malmö. Det är nämligen  en av Sveriges bästa hamburgerrestauranger – med egen köttbutik precis bredvid!

Snabbfakta om Rekas Burgers

Var?Tornfalksgatan 9, 215 60 Malmö
Öppettider?11-22 måndag till fredag12-22 lördag och söndag
Luncherbjudanden?Yep! Varje vardag 11-14. Priset inkluderar pommes och dricka.
Hemkörning?Självklart! I alla fall om du befinner dig i Malmö…Beställ på Rekas hemsida eller på Foodora
Ägare?Reka Kött AB är ett aktiebolag där Miljaim Avdi är huvudman.

Beröm i Sydsvenskan

Rekas Burgers (restaurangen) och Rekas Kött (butiken) slog upp dörrarna år 2019, och de har utökat och utvecklat sin verksamhet sedan dess. Enligt tidningen Sydsvenskan blev burgarna så populära och kön av folk som ville äta lunch blev så lång att ägarna tog över lokalen intill för att få plats. 

Och det är inte konstigt att de har blivit populära. När man läser inläggen på Facebook och Instagram förstår man att det ligger mycket kärlek bakom både val av kött och utformning av hamburgare. Det är fler faktorer än man kan tro som påverkar att burgarna blir sådär perfekta. Men Rekas Burgers & Steaks verkar ha precis den kunskap och erfarenhet som krävs för att få till det.

4,5 av 5 i betyg för Rekas Burgers på Tripadvisor

 • Bättre än alla burgare i Stockholm, 10 av 10 i poäng!
 • Stort utbud och bra pris. Rekommenderas!
 • De bästa burgarna i Sverige och goda pommes dessutom!

Detta är en sammanfattning av tre av omdömena man kan läsa på Tripadvisor. Och bilderna får det att vattnas i munnen. Att sen veta att brödet är hembakat och köttet kommer direkt från deras köttbutik med noga utvalt, närproducerat kött höjer ribban ännu mer.

Foodora fixar burgaren till dörren

Inte sugen på att ta dig till Tornfalksgatan? Ingen fara, lägg en beställning så fixar Foodora så att maten kommer till dig. De sex mest beställda hamburgarna från Rekas Burgers meny via Foodora är:

 • Malmö Smash 200 g (Dubbel smashburgare, dubbel ost, karamelliserad lök, pickles, Rekas dressing)
 • Bacon Cheese 150 g (Smashburgare, cheddarost, honung, karamelliserad bacon, pickles, lök, cheesedressing)
 • Cheese Beast 300 g (Trippel smashburgare, trippel ost, Rekas dressing)
 • Brorsan 200 g (Dubbel smashburgare, dubbel ost, karamelliserad lök, friterad chili, jalapeños, syltad rödlök, Rekas dressing)
 • Cheese 150 g (Smashburgare, ost, pickles, lök, senap, hemmagjord ketchup)
 • Chili Cheese 150 g (Smashburgare, cheddarost, jalapeños, lök, isbergssallad, chili cheesedressing)

Rekas i Malmö – en favorit

Food Hunters, som recenserar matställen runtom Malmö, har Rekas Burgers som en favorit. På deras hemsida kan man läsa samtliga recensioner och motiveringen till favoriterna som är:

Kategori:Restaurang:
SushiMaguro, Miso och Zushi
FinpizzaNoi, Far i Hatten och Mastio
BurgareRekas och Street Fam
FalafelVärnhems Falafel och Falafel X
SalladGrönt o Gott och Holy greens

Burgerdudes, som recenserar hamburgerställen runtom i världen, har Rekas Burgers som nummer 1 i Malmö. På deras hemsida prisar de burgaren som de beställde när de besökte restaurangen. De använder ord som:

 • Formidabelt balanserad
 • Subtil hetta
 • Kontrasterande sötma
 • Härlig krämighet
 • Ordentlig stekyta
 • Saftigt och riktigt smakrikt

Berömmet avslutas med orden “Det var så gott att vi blev lite lyriska.”

& Steaks

Köttbutiken, icke att förglömma, måste vara ett paradis för köttälskare. Det finns nöt, gödkalv, lamm och kyckling av alla de slag – både kända och okända. Förutom det färska köttet så har de även grillat och rökt kött. Vill man beställa styckdetaljer till en grillfest kan man lägga en beställning dagen innan, så har man färskt, fint kött att hämta på grilldagen. Detta är en lite annan upplevelse än plastinpackat, långlagrat butikskött. Öppettiderna för Rekas Kött är 9-19 måndag till lördag och 10-18 söndag.

Sammantaget så verkar närheten till råvarorna vara ett vinnande koncept för Rekas Burgers, och de lyckas med konststycket att kombinera prisvärd snabbmat med toppkvalitet!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More