Olof K Gustafsson

by Johanna Kling

Idag går det att tjäna pengar på det mesta vilket Olof K Gustafsson tagit fasta på. Han är aktuell i en dokumentär som SVT sänt. Denna man sägs var både miljonär flera gånger om och ha skulder på mångmiljonbelopp.

Så är då den här svenska, och ganska okända personen för gemene man, en svindlare eller en smart entreprenör? Låt oss ta en titt på hur läget ligger till.

VD för knarkkungens företag

För alla som söker på namnet Olof K Gustafsson kommer de sökresultat som dyker upp mestadels handla om Escobar Inc. Där står nämligen Olof som VD och att han förvaltar företaget åt Pablo Escobars bror. Men det dyker även upp sensationella rubriker som att Klarna är trött på denne man eller att hans TikTok-konto har blivit suspenderat på grund av olämpligt uppförande.

Lite snabba fakta om Olof K Gustafsson

  • Född: Den 14 maj år 1993
  • Boende: Sverige
  • Civilstatus: Gift och Olof K Gustafsson fru heter Svetlana och är från Moskva
  • Olof K Gustafsson net worth: 48 miljoner dollar

Men vem är Olof K Gustafsson?

Du hittar inte Olof K Gustafsson på Wikipedia, bara med Escobars, men han växte upp i Ekerö utanför Stockholm och sägs ha startat sitt första företag när han var tretton år gammal. Då sålde han serietidningar på nätet och anledningen var Simpsons som påverkat honom stort när han skulle starta företag. Vid sjutton års ålder ska han ha haft fyra framgångsrika företag. Men det är svårt att kontrollera eftersom Gustafsson är nolltaxerare i Sverige.

För när det gäller Olof K Gustafsson finns det många frågetecken. Han är aktiv på nätet men det är lite information som faktiskt kan bekräftas. Inte ens giftermålet med hans frun Svetlana som är från Moskva, eller att han har barn, kan enkelt bekräftas via nätet.

Om Olof K Gustafsson Flashback kommentarer

Sociala media är viktigt för den här mannen, det är där han lägger upp posts på Twitter om vad som händer och ger ”information” om stämningar eller annat. Men ser vi till Flashback verkar det vara enstämmigt om vad de flesta tror om denna man, att inte bli involverad. Och som ifrågasätter Olof K Gustafsson förmögenhet.

Som vi nämnde inledningsvis har TikTok blockerat kontot efter att Gustafsson rekommenderat en sextonårig artist att köpa sex. Tittar vi dessutom på hans Instagram har han bara dryga 4 400 följare. Och fem inlägg. Inte mycket för någon som säger sig vilja synas.

Anledningen till alla rubriker

Oavsett om det är en rubrik som lyser med Olof K Gustafsson Bitcoin affär eller att Trump Tower 63A Olof K Gustafsson hör ihop för att han har bott där – allt handlar om rubriker för att dra blickarna till Escobar Inc. Är han VD där? För varför skulle en maffiakung anlita en 29-åring från Sverige med obefintlig historik i affärsverksamhet?

Däremot är han VD, det vet vi. Han stämmer allt från Klarna i USA till Apple. Men för vad? Escobar Inc. har bevisligen sålt mobiler som inte levererats till köparna. Mobiler från Apple har märkts om med Escobars logotyp men ändå inte levererats. Köpare har betalt och Klarna har blockerat företaget.

Mål som Olof K Gustafsson inte kan vinna men som drar otroligt mycket uppmärksamhet till Escobars verksamhet. Vilket kanske är hans riktiga jobb, inte VD, men marknadsförare på ett kontroversiellt sätt?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More