Några saker som är bra att veta om företagslån 

by Johanna Kling

Varje år så tecknar svenskarna upp sig på hundratusentals olika lån. Någon ska kanske köpa en bostad medans någon annan äntligen ska köpa den där drömbåten till sommarstugan. Precis som att privatpersoner ibland behöver hjälp med tillskott av kapital för att kunna finansiera större köp så är det också väldigt vanligt att företag behöver teckna upp sig på olika typer av lån. 

Detta gäller för alla typer av företag, oavsett om det är en liten specialiserad hantverkarfirma eller ett stort internationellt företag. Företagslån kommer i en rad olika summor och tas för minst lika många ändamål, men det finns en del saker som kan vara bra att ha koll på gällande företagslån.

Vad är ett företagslån? 

Precis som det låter så är företagslån en typ av lån som tecknas av ett företag istället för av en privatperson. Det är alltså företaget som står på avtalet som låntagare och inte privatpersonen i fråga. Fördelarna med detta är många, särskilt om man är en småföretagare. 

Att teckna upp företaget på ett lån istället för sig själv som privatperson innebär att det inte är en själv som står som låntagare. På grund utav av att vissa företagslån kan vara på väldigt stora summor och betalas av under en lång period så kan detta leda till att man har svårt att få ett privatlån eller bolån, då banken eller långivaren inte litar på att personen i fråga har möjlighet att betala tillbaka lånet. Under början av ens eget företagande så är det vanligt att ens privatekonomi mer eller mindre blir företagets ekonomi, men om man har möjligheten så är det klokt att separera dessa så fort som det bara går. Detta kan göra underverk för att minska upplevd stress.

Hur ser räntan ut? 

Räntan varierar beroende på vilken långivare man väljer att vända sig till, hur företagets ekonomi i helhet ser ut, vilken summa man lånar och om man väljer att sätta upp någon säkerhet eller inte. Just säkerheten kan göra stor skillnad för hur mycket man tillåts att låna, men räntan kommer med största sannolikhet se relativt lik ut oavsett om man kan sätta upp en säkerhet eller inte. 

Det är inte bara banker som erbjuder företagslån

Precis som med alla andra typer av lån så är det vanligt att företag går direkt till den bank som de är vana att använda sig av.  Detta behöver inte alltid vara det bästa valet, även om det kan vara skönt att ha den tryggheten. Numera så är det nämligen inte bara banker som erbjuder olika typer av lån till privatpersoner och företag utan det finns idag en uppsjö av olika låneföretag som gör det möjligt att teckna upp sig på lån. 

På grund utav att räntan kan variera så kraftigt så är det väldigt klokt att göra en jämförelse. Oavsett vilken typ av lån som man ska teckna upp sig på så kan några få procentenheters skillnad i ränta göra en enorm skillnad för hur mycket pengar som lånet faktiskt kostar. Det bästa sättet att göra detta på är genom en jämförelsetjänst. 

Läs mer hos finansruset.se eller en liknande jämförelsetjänst. På så sätt så kan man skaffa sig en överblick kring vilka olika långivare som erbjuder olika typer av villkor. Om du jämför alla företagslån här hos en jämförelsetjänst så kan man spara in tid och energi, samtidigt som man ser till att man inte missar några erbjudanden. På grund utav att det finns så oerhört många olika långivare så är det väldigt svårt att få sig en ordentlig överblick utan att använda sig av en jämförelsetjänst. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More