Mom jeans – det ultimata plagget i vardagen

by Samuel Engström
jeans

Mom jeans kallas de jeans som har hög midja och avslappnad look. Mom fit jeans blev populärt i slutet av 1980-talet och början av 90-talet. Från början var det ett plagg som många yngre såg ner på, men i dag är de ett måste i mångas garderob. Det en hel del gillar med det omtyckta plagget är att det funkar både till vardag och till mer festligare tillfällen. 

Korta fakta om Mom jeans:

Vad?Mom jeans. 
Kända förHög midja och avslappnad look. 
När kom de? Kom på 80-talet och varit ett säkert kort i garderoben sedan dess. 
Var kan man köpa dem? Mom jeans finns bland annat att köpa på H&M, Gina Tricot och Asos.com. 

Mom jeans dam

Det finns många anledningar till att just mom jeans är så populära bland kvinnor och har varit det en längre tid.

  • Mom jeans är bekväma, på engelska comfy. Mom jeans är ett plagg som ska vara bekvämt och avslappnat och behöver inte sitta tajt, vilket många upplever som skönt. 
  • Mom jeans är tidlösa. Trots att mom jeans har funnits sedan 1980-talet är passformen tidlös och funkar därför lika bra i dag. 
  • Mom jeans är smickrande för kroppen. Mom jeans för dam har bra passform, mycket på grund av byxornas ofta höga midja. 

H&M mom Jeans

Det finns ett gäng olika butiker som du kan fynda mom jeans i. Bland annat den svenska klassikern, budgetkedjan H&M. Oftast passar jeansen lika bra till vardags som till fest vilket gör det till det ultimata plagget i garderoben. På H&M har du dessutom en drös varianter att välja mellan, samtliga till ett bra pris. Här finns tajta varianter, med hög midja, med stretch, ankellånga och extra pösiga. Jeansen finns även i ett antal olika färger, till exempel ljusblåa, mörkblåa, beige, vita och svarta. 

Gina Tricot mom jeans

Även klädkedjan Gina Tricot har en drös varianter att välja mellan i sina butiker och online. De har alla hög midja, det vill säga är high waisted. Många söker på “gina tricot comfy mom jeans” när de letar efter modeller på Gina Tricot. De har till exempel ljusblåa, mörkblåa, svarta och vita varianter i sitt sortiment. Byxorna har även flera olika passformer. Vissa är till exempel lite pösigare i modellen medan andra är rätt tajta. Dessutom finns det modeller i olika längder. En populär modell i mom-serien är Dagny. 

Levis mom jeans

Det klassiska jeansmärket Levis har även flera populära jeansmodeller i modellen “mom”. Vissa av dem är tajta, vissa av dem är i en ledigare stil. Även här kan man välja på flera olika färger. Ljusblått, mörkblått, svart. 

Mom jeans med hål

Om du är ute efter en ännu mer ledig och rockig stil kan det vara en god idé att leta reda på Mom jeans med hål. Med dessa kan du få till en mer tuff outfit, om du föredrar det. mom jeans med hål finns bland annat på Asos.com. Om du söker på “mom jeans revor” hittar du många olika alternativ att välja mellan. Asos är en brittisk återförsäljare av mode och kosmetika online. 

Så stylar du mom jeans

Det bästa med mom jeans är att de går att styla i all oändlighet. Vill du ha en mer vardaglig look kan du matcha med en vanlig t-shirt, sneakers och en längre cardigan. Om det är en festlig stil du är ute efter kan du istället matcha med högklackade skor, en tunn blus och smycken. Många föredrar att bära hyfsat nätta skor till byxorna eftersom alltför klumpiga skor mer passar till andra byxmodeller.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More