Kosta boda glas 70-tal

by Johanna Kling

Kosta Boda Glas från 70-talet

Kosta Boda, ett svenskt företag känt för sin otroliga glaskonst, nådde enorm popularitet under 70-talet. Deras glasprodukter från denna tid är idag eftertraktade vintageobjekt. Men, vad var det som gjorde Kosta Boda glas från 70-talet så speciella? Låt oss ta en närmare titt!

Unik design

Glas från Kosta Boda under 70-talet har en distinkt, intensiv färglek med stora konstnärliga uttryck. Designen är ofta organisk med frodiga, skulpturala former som gör varje glasverk till en riktig konstskatt.

Kvalitet som håller

Kosta Boda glas från 70-talet är kända för sin hållbarhet. Trots ålders skillnad kan många glasverk fortfarande skina som om de var nya. Detta beror på den höga kvaliteten och hantverksskickligheten som inbegrips i varje glasbit.

Värde med tiden

Med tiden har Kosta Boda glas från 70-talet blivit värdefulla samlarobjekt. De som haft turen att ärva dessa glas kan finna att de har en liten förmögenhet i sina skåp!

Nu ger vi oss i kast med en liten överblick över några kända Kosta Boda glasprodukter från 70-talet i tabellform:

Produkt Design Värde idag
Atoll Vase Anna Ehrner Runt 500 SEK
Can Can Sångare Kjell Engman Runt 1000 SEK
Orchid Balett Vicke Lindstrand Runt 2000 SEK
Planet Lampa Bertil Vallien Runt 3500 SEK

Kosta Boda glas från 70-talet är ikoniska och eftertraktade, och det är lätt att förstå varför. Med sin omisskännliga design och hållbarhet är de mer än bara glas – de är bitar av konst som förmedlar en era av svensk glashistoria.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More