Hur vet man om en hund har feber

by Johanna Kling

Hur vet man om en hund har feber?

Att se sin älskade fyrbenta vän må dåligt kan vara hjärtskärande. En av de största orosmomenten för hundägare är feber hos sin hund. Men hur vet man om en hund har feber? Häng med, så ska vi reda ut det!

Tecken på feber hos hund

Det första du bör göra är att vara uppmärksam på hundens beteende. Om din hund är mer trött än vanligt, inte äter eller dricker som den brukar, eller om den darrar, kan dessa vara tecken på feber. Dessutom kan en varm och torr nos, samt röda ögon, tyda på att något inte står rätt till.

Det mest tillförlitliga sättet att ta reda på om din hund har feber är dock att ta dess temperatur. Du kan använda ett digitalt termometer för detta, men det är viktigt att du gör detta korrekt och med försiktighet.

Så här tar du hundens temperatur

Använd en digital termometer och smörj in änden med lite vaselin för att göra det bekvämare för din hund. Försiktigt, för du in termometern i hundens ändtarm, håll den på plats tills den pipar och sedan kan du ta ut den och läsa av temperaturen.

Normal temperatur Feber Hög feber
37.5-39°C 39.5-40°C Över 41°C

En hälsosam hund har en normal kroppstemperatur mellan 37,5-39 grader Celsius. Om termometern visar över 39,5 kan din hund ha feber. Om temperaturen överstiger 41 grader är det en hög feber, och du bör omedelbart ta kontakt med din veterinär.

Kom ihåg, du känner din hund bäst. Om du misstänker att din hund är sjuk, tveka inte att ta kontakt med din veterinär. Det finns ingen som kan din hund bättre än du!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More