Hos Johanna – Blommor på nätet!

Hos Johanna - Blommor på nätet!

Vilken webbplats för att leverera blommor i Sverige? Under flera år har många företag erbjudit möjligheten att göra beställningar online och få blommor levererade direkt från sina webbplatser. Det kan vara svårt för köpare att få en klar uppfattning om kvaliteten på de tjänster som erbjuds.

Vilka webbplatser använder blomsterhandlare i staden där du vill skicka blommor i Sverige? Vilka webbplatser skickar buketter via posttjänsten? Vilket företag erbjuder bästa kvalitet / prisförhållande? För att hjälpa dig att göra ett välgrundat val testade och rankade vårt team de viktigaste webbplatserna som levererar blommor i Sverige baserat på många kriterier: blommakvalitet, användarvänlighet på webbplatsen, tjänstens pris och orderspårning.

Så testar vi blombud på nätet

Här är listan över kriterier som utvärderats av våra testare:

Leveranstid

Leveranstider kan vara korta eller långa, beroende på blommans leveransmetod. Många väntar till sista minuten på att beställa blommor, och vissa företag behöver mer än 24 timmar för att genomföra en beställning. Webbplatser som använder blomsterhandlare är mer flexibla i detta avseende: din bukett kan skickas för leverans mindre än 5 timmar efter att du gjort din beställning på arbetsdagar, sedan finns det tjänster som är mer riktade exempelvis om du bor i Linköping är det lönsamt att använda sig av ett blombud i Linköping.

En bukett som skickas med posttjänsten kommer dock inte fram till sin destination tidigare än 24 timmar efter att du gjort din beställning.

Leveransmetod

Leveransmetoden – av blomsterhandlare eller posttjänster – är viktig av många anledningar: den påverkar leveranstiden, som nämnts ovan, men har också en avgörande inverkan på buketternas färskhet. En bukett förpackad för att levereras i en kartong blir aldrig lika fräsch och original som en blomsterhandlare.

Flera företag döljer det faktum att buketterna kommer att skickas med posttjänsten. En bukett som skickas med posttjänsten blir dock i genomsnitt billigare och leveranskostnaderna blir lägre än för buketter som levereras av en blomsterhandlare.

Pris på blomsterbudet

Även om många onlinebutiker för närvarande erbjuder gratis leverans, gör online blomsterhandlare sällan det. Tyvärr finns det en tydlig brist på transparens på många webbplatser: visas på ett sätt som inte alltid är klart i sista minuten, de försöker gå obemärkt förbi och är inte alltid identifierbara kostnader.

En leverans med posttjänsten kommer att beskattas mindre än en leverans utförd av en blomsterhandlare. Det bör noteras att de belopp som nämns ovan avser en leverans i storstad.

Priset på blommorna online

Priset på buketten är den billigaste produkten som identifierats i katalogerna för de företag som testats i vår jämförelse.

Rabattkod

Kampanjkoder, även kallade rabattkuponger, driver försäljningen på många webbplatser. Vissa erbjuder permanenta rabatter och andra erbjuder engångsrabatter för semestern eller tidiga beställningar. Vissa av de testade företagen erbjuder inga sådana rabatter.

Sammanfattning

De viktigaste kriterierna för vår ranking är bukettens kvalitet, pris och storlek. Vi genomför regelbundet tester på varje företag för att upprätthålla en giltig ranking över tiden. Spårning och kundservicekvalitet är också viktiga faktorer för kundnöjdhet: att få tydlig och snabb hjälp i händelse av problem är kännetecknet för ett företag du kan lita på.