Engelska tv serier 70-talet

by Johanna Kling

Engelska TV serier på 70-talet

Visst! ’Engelska TV serier på 70-talet’ är ett fascinerande ämne att dyka ner i. Detta decennium var känd för att vara en gyllene era för brittisk tv, med innovativa och minnesvärda serier som sågs av miljontals människor runt om i världen.

Några av de mest framträdande inkluderar:

Fawlty Towers, en komedi centrerad runt den neurotiska hotellägaren Basil Fawlty, spelad av geniet John Cleese. Monty Python’s Flying Circus, en surrealistisk skiss visar att ofta parodied samhällets absurditeter – ingen lista över 70-talets brittiska tv skulle vara komplett utan det.

Här är en lista över några av de mest ikoniska brittiska TV-serierna från 70-talet för att ge dig en uppfattning om denna rika era inom brittisk television.

TV-serie Sändningsår Genre
Fawlty Towers 1975-1979 Komedi
Monty Python’s Flying Circus 1969-1974 Komedi/Sketch show
The Sweeney 1975-1978 Polis/Påhittad
Doctor Who 1963-Nutid Science Fiction

Just som kulturen och stilen förändrades under 70-talet, så gjorde TV-serier. Genom att titta på dessa klassiska engelska TV-serier, kan vi se ett decennium i förändring, och en tid då mänsklig fantasi blommade på skärmen. Så det är dags att dyka in i arkiven och ge dig själv en smak av brittisk tv-historia med dessa engelska TV-serier från 70-talet!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More