Dräktig katt när är det dags

by Johanna Kling

Funderar du över ”dräktig katt, när är det dags?” Oroa dig inte, du är inte ensam. Många kattägare har samma fråga. Här kommer jag ge några tips på vad du ska hålla utkik efter för att veta när det är dags för din dräktiga katt att föda.

Tecken att hålla utkik efter

Det är viktigt att veta några tecken som visar att din katt är redo att föda. Till exempel kanske din katt äter mindre eller stannar mer i sina ”kittning” låda. Hon kan också börja gräva runt i sängkläder och handdukar.

När ska man söka veterinär?

Om du märker att din katt är ovanligt orolig, eller om hon börjar få kraftiga sammandragningar utan att en kattunge kommer ut efter 20 minuter, kan det vara ett tecken på att något inte är rätt. Det kan vara dags att söka veterinär omedelbart.

Tecken Vad det betyder Vad du ska göra
Mindre matintag Katten förbereder sig för förlossning. Inte nödvändigt att söka veterinär.
Kraftiga sammandragningar Potentiellt tecken på komplikationer. Sök veterinär omedelbart.
Katten gräver i sängkläder Katten förbereder ”boet” för kattungarna. Inte nödvändigt att söka veterinär.

Att ha en dräktig katt kan vara både en spännande och orolig tid, men med rätt information kan du vara beredd och se till att din katt får bästa möjliga vård. Om du är osäker på något, tveka inte att kontakta din veterinär. De är där för att hjälpa både dig och din dräktiga katt. Ha tålamod, och snart kommer du att vara omgiven av små, söta kattungar!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More