De bästa kockarna i Las Vegas

by Johanna Kling

Bland ljuset och bruset i Nevadas största stad, finner man ett veritabelt matparadis mitt ute i öknen. Las Vegas är en plats som har ett mytiskt rykte om sig, särskilt när det kommer till underhållningen som erbjuds här. Som en av USA:s mest besökta städer, är det således inte konstigt att även många av de främsta kockarna i världen har sökt sig till Vegas för att öppna upp restauranger.

Neonljus, boulevarder och mat i världsklass

När Elvis sjöng ”Viva Las Vegas”, fanns det mycket med denna ökenstad som fyllde ut hyllningen. Vegas har varit en turistdestination sedan början på 60-talet. Den stad som står idag växte fram ur en liten militärdepot som användes som en rastplats. Dock såg de kriminella nätverken inom den amerikanska maffian en möjlighet till att expandera sina mörklagda verksamheter här och det tog inte lång tid för Las Vegas att bli en metropolis.

Idag finner man mängder med saker att göra i staden. Årligen besöker flertalet världsartister de neonupplysta konserthallarna för att underhålla folk på scen. Las Vegas har även fått namnet som ”Fight-capitol of the World”, då många av de största kampsportsmatcherna utspelar sig här. Trots att staden är belägen i en ökenmiljö, kan man även besöka Las Vegas för att spela golf och andra hobbyaktiviteter. Miljontals med liter vatten läggs varje år på att bevara golfbanorna gröna i den brännande hettan.

Sedan går det även självfallet att spela om pengar här, då Las Vegas är mest känt som en plats där man som svensk finner Utländska casinon. Något som man möjligen dock inte associerar med Las Vegas, är den exceptionellt högkvalitativa maten som går att finna här. Staden har nämligen flertalet restauranger i världsklass, där man även kan få sin rätt tillagad av några av de bästa kockarna inom den kulinariska vetenskapen.

Men vart äter man bäst i Las Vegas? Det är en fråga som vi tänker besvara här nedantill. Vi har sammanställt en lista på de restauranger som även har de bästa kockarna. Från japanska delikatesser till utsökta stakehouses och franska mästerverk på faten, finns det alltid något som faller en i smaken bland Las Vegas restaurangutbud.

Kockarna i Las Vegas bästa restauranger

  • Gordon Ramsay – Hell’s Kitchen Las Vegas
  • Guy Fieri – Guy Fieri’s Vegas Kitchen & Bar
  • Bobby Flay – Amalfi
  • Nobu Matsuhisa – Nobu Las Vegas
  • Martha Stewart – The Bedford
  • Guy Savoy – Restaurant Guy Savoy

Gordon Ramsay – Hell’s Kitchen Las Vegas

Få kockar i världen är mer kända än Gordon Ramsay. Den burdusa och smått aggressiva britten har samlat på sig en stor förmögenhet genom sin karriär, mycket tack vare hans Tv-framträdanden. Ramsay är dock mer än bara en Tv-kock. Han har flertalet restauranger runtom världen, varav några även blivit tilldelade stjärnor av Michellin.

Vid dagens räkning har Ramsay ett antal restauranger belägna i Las Vegas. Den mest kända av dessa är Hell’s Kitchen-köket, vars matsal är utformad likt den i Tv-programmet. Här kommer du kunna äta samma mat som förbereds av de tävlande kockarna på Tv i en spännande miljö.

Guy Fieri – Guy Fieri’s Vegas Kitchen & Bar

Guy Fieri är ett typiskt amerikanskt fenomen när det kommer till matlagning. Högljud, extravagant och alltid med ett antal slagord till hans såsom ”Flavourtown”, har Fieri gjort sig ett namn tack vare sin färgglada personlighet och matkunnande. Utöver att vara känd via Tv och hans kokböcker, är Fieri även en restaurangägare. Man finner hans matställe Guy Fieri’s Vegas Kitchen & Bar i Nevadas primära stad. Här får man äta smakrika måltider på det festliga vis som Fieri själv skulle föredra.

Bobby Flay – Amalfi

Bobby Flay är ytterligare ett namn på den amerikanska kulinariska stjärnhimmelen. Han har blivit känd genom Tv-framträdanden där han visat prov på sin fantastiska förmåga att skapa smakrika måltider. Flay är lika mycket en entreprenör som kock och driver ett antal restauranger runtom USA.

I Las Vegas finner man hans havsmatrestaurang Amalfi, döpt efter den syditalienska handelsstaden. Menyn bjuder på mängder med olika fisk- och skaldjursrätter förberedda av ett proffsigt kök i högsta klass.

Nobu Matsuhisa – Nobu Las Vegas

Nobu Matsuhisa är en av Japans främsta kockar. Han har under en lång karriär även inspirerat resten av världen till att få upp ögonen för japansk matlagning. Matsuhisa är ett namn som mer eller mindre är synonymt med havsmat, då hans främsta rätter allt som oftast innehåller fisk- eller skaldjur.

Som framgångsrik kock är det således inte förvånande att man även finner Matsuhisas namn bland de köksmästare som begett sig av till Las Vegas. I hans restaurang Nobu Las Vegas kommer kunder att bli bjudna på en autentisk japansk matsensation väl värt sitt pris.

Martha Stewart – The Bedford

Även Tv-personligheten och kocken Martha Stewart är en del av restauranginfrastrukturen i Las Vegas. Stewart är en välkänd matexpert som bland annat haft sin egen Tv-show i USA. Hon sysslar även med andra saker såsom inredningstips och allmänna råd om livet. Dock är det alltid maten som stått i fokus för Stewart. Hennes restaurang The Bedford går att finna i Las Vegas. Menyn består av några av Stewarts egna recept på amerikanska klassiker såsom kalkon och rabarberpaj, för en måltid som känns som hemma.

Guy Savoy – Restaurant Guy Savoy

Sist men inte minst på den här listan finner vi den franske stjärnkocken Guy Savoy. Upplärd i den franska matlagningskonsten från barnsben, har Savoy stått på toppen av den kulinariska världen under flertalet decennier. Han driver ett flertal olika restauranger, varav en är belägen i Las Vegas.

Det handlar då om den simpelt namngivna Restaurant Guy Savoy. Kunder här får ta del av den bästa möjliga franska matlagningskonsten, med avancerade rätter förberedda av ypperligt professionell kökspersonal.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More