Baka med jäst för söta degar

by Johanna Kling

Baka med jäst för söta degar

Inte mycket kan mäta sig med doften av nybakat bröd, speciellt när det kommer till söta degar. Om du någonsin undrat över hur man bakar med jäst för söta degar, är du på rätt plats.

Så vad behöver du?

Ingrediens Mängd Användning
Mjöl 500g Basen i degen
Jäst 25g Låter degen jäsa och höja
Socker 50g Ger degen sötma
Smör 50g Ger degen fuktighet och smak
Mjölk 250ml Ger degen en krämig textur

Anvisning för söt degbakning:

Nu när vi har våra ingredienser, låt oss gå igenom stegen för att baka med jäst för söta degar.

Steg 1: Förberedelse

Värm mjölken tills den är ljummen, inte het. Smula ner jästen i en stor skål och tillsätt mjölken och sockret, rör om tills allt är blandat.

Steg 2: Gör degen

Tillsätt mjölet gradvis och knåda till en elastisk deg. Tillsätt smöret och fortsätt att knåda tills degen är slät och glänsande.

Steg 3: Jäsning

Täck skålen med en fuktig handduk och låt den stå på ett varmt ställe i ca 1-2 timmar, eller tills degen har dubblat sin storlek.

Steg 4: Formning och gräddning

Forma degen till önskad form och placera på en bakplåt. Låt jäsa igen i ca 30 minuter. Grädda i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter, eller tills degen är gyllenbrun.

Så, hur bakar man med jäst för söta degar?

Meditar på receptet och handlingen är nyckeln till framgång. Och med tillägget av lite tålamod, kommer du att njuta av utsökta hemlagade söta degar innan du vet ordet av det. Lycka till och njut av bakningen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More