Akut kissnödig svårt att hålla sig

by Johanna Kling

Akut kissnödig, svårt att hålla sig?

Vi har alla varit där. Du dricker en kopp kaffe för mycket, eller du stannar för länge i en lugn och bekväm miljö. Och då smäller det till, du måste springa till toaletten direkt!

Varför upplever vi detta?

Urin är det sätt våra kroppar rensar ut överflödiga ämnen och vätskor. När blåsan fylls tillräckligt känner vi oss kissnödiga. För de flesta innebär detta cirka var tredje timme. Om du märker att du ofta är akut kissnödig kan det bero på ett antal olika saker. Kaffe, t.ex, är vätskedrivande vilket snabbt kan fylla upp blåsan.

Orsak Symptom Åtgärd
För mycket vätska Akut kissnödig Minska mängden du dricker
Direkt effekt av kaffe Akut kissnödig Dra ner på kaffet
Blåsinfektion Smärta, akut kissnödig Sök läkarhjälp

Vad kan du göra åt detta?

Börja med att minska mängden vätska du dricker, särskilt kaffe. Om det inte hjälper, och du verkligen har svårt att hålla dig, bör du kontakta en läkare. Det kan vara ett tecken på något mer allvarligt, som en blåsinfektion. Så om du är akut kissnödig ofta och det är svårt för dig att hålla dig, ta hand om dig själv och sök medicinsk rådgivning. Var rädd om dig och din kropp!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More